Bu Blogda Ara

4 Eylül 2020 Cuma

Youtube'da Süre Bağlantısı Oluşturmak, Yorumları Düzenlemek ve Yorumları Öne Çıkarmak

Merhabalar.

1) Youtube'a videolarında, yorum kısmında saat:dakika:saniye cinsinden veri girerek otomatik olarak ilgili videonun o süresine bağlantı oluşturulur. Saatlerce süren videolarda bu, çok kullanışlıdır.



Video izlerken URL olarak "Geçerli zaman ait video URL'sini kopyala"mak için, oynatma alanının üzerine sağ tıklayınız, komutu uygulayınız. Paylaşmak istediğiniz platforma giderek URL'yi yapıştırınız.

2) Youtube, ana sayfaya, 2020 yılına kadar, "Yorumlar" paneline doğrudan giden bir buton yerleştirmedi. Yorumlarınızın listelendiği sayfaya gitmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: 


Fakat, gelecekte Youtube'un sahipleri değişirse veya farklı bir ortama dönüşürse bu bağlantı değişebilir veya silinebilir.

3) Bir video için yazılmış yorumun veya sizin yazdığınız yorumun bağlantısını almak için zaman bildiren ifadeyi tıklayıp o yorumu veya yanıtı sayfanın en üstüne çıkarabilirsiniz. Bu tıklamadan sonra video bağlantısına ek olarak, adres çubuğunda, &lc= parametresinin sağında bir kod daha oluşur. Bu, yorumu veya yanıtı en üste çıkarmak içindir. Bu bağlantıyı kopyalayıp paylaşabilirsiniz.


Yorumları sıralamak için, şu ana kadar, 2 ölçüt verilmiş. Sıralama ölçütünü tıkladığınızda "En iyi yorumlar", "Önce en yeniler" şeklinde seçenekler verilmiştir. Dilerseniz bunları da kullanabilirsiniz.

Oldukça kullanışlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder