Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2021 Pazar

URL ile YouTube Belirlenmiş Süreye Gitmek

Merhabalar.

Çok uzun YouTube videolarında URL değerleriyle belirlenmiş bir sahneye, süreye gitmek için aşağıdaki adımlar işinize yarayabilir.

Video izlerken "spacebar / boşluk" tuşuna basarak veya videoyu duraklatarak video üzerine sağ tıklayıp "Geçerli zamana ait video URL'sini kopyala" ile bağlantıyı alıp kullanabilirsiniz.



Yorumlarda ise 0:00:55 gibi değerler otomatik olarak o video için bir dilimleme işlevi görür. Bir YouTube videosunda yorumunda, başka bir YouTube videosundan zaman ayarlı bir URL vermek isterseniz. https://youtu.be/2D1l3sMc56c&t=55s şeklinde bağlantı yapıştırmalısınız.

Saatlerce süren bir bağlantıda ise aşağıdaki parametreleri kullanabilirsiniz.


Temel URL'den hemen sonra & and / ve parametresini; times kelimesinin kısaltması olan t harfini; değer eşitleyebilmek için = eşittir operatörünü; video 1 saat ise veya 1 saatten daha uzunsa 1h yani 1 hour, 2 hours anlamına gelen değeri; video 1 ise veya 1 dakikadan daha uzunsa 1m yani 1 minute, 2 minutes anlamına gelen değeri; video 1 saniye ise veya 1 saniyeden daha uzunsa 1s yani 1 second, 2 seconds anlamına gelen değeri ekliyoruz. Zaten çok kısa süreli videolar için bu gereksiz bir çaba olur. Bahsettiğimiz konunun kapsamı, saatlerce süren canlı video kayıtları ve içeriklerdir.

Video 1 saat veya üzerinde ise:
&t=1h01m23s
Video sadece dakika bazında ise:
&t=55m12s
örneklerindeki gibi değerler kullanabilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder