Bu Blogda Ara

24 Eylül 2019 Salı

Microsoft Word'de Biçim Çizim Nesnesi Satır İçine Kaydır Komutu

Merhabalar.

Bazı word dosyalarında grafiklerin, metin kutularının, çizimlerin konumlandırmasının metinden bağımsız olduğunu, bunların gelişi güzel sayfanın herhangi bir yerinde durduğunu görürsünüz. Bu sorunu, genelde nesneye çift tıkladıktan sonra "diğer düzenleme seçenekleri / metinle aynı hizala" komutu ile birden fazla komutla yaparsınız. İsterseniz bu işleme tuş atayarak tek seferde "metinle aynı hizala" komutunu nesneye uygulayabilirsiniz.

Eğer orijinal belgeyi ilk açtığınızda belge başlığında köşeli parantez içinde [Uyumluluk Modu] yazıyor ise, dosyayı F12 ile farklı kaydedip bu uyumluluk modunun kaldırılmasını sağlayınız. Bu işlem, komutların çalışması esnasında, muhtemel bir hatanın önüne geçecektir.

Bunun için "Dosya / Seçenekler / Şeridi Özelleştir / Özelleştir / Kategoriler: Tüm Komutlar / Biçim Çizim Nesnesi Satır İçine Kaydır" seçimini yaptıktan sonra, "Yeni kısayol tuşuna basın:" alanını ALT+A yazıp "Şu anda atandığı: [atanmamış]" olmasına, yani çakışma yaşanmamasına dikkat ediniz. Ardından "Ata" tuşu ile kısayol tuşu tanımlamayı bitiriniz. Komutu isterseniz farklı tuşlarla atayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder